imageFORMULA P-215II

Во канцеларијата, во домот или додека патувате, стилскиот P-215II нуди вистинска практичност со функцијата поврзи-и-скенирај. Тој е најбрзиот пренослив скенер со брзини на двострано скенирање до 30 слики/мин.

Придобивки

  • Брзо скенирање со брзина до 30 слики/мин. со напојување преку USB
  • Продуктивно преносливо скенирање со ADF за 20 листови
  • Извонредно компактен, цврст и пренослив
  • Поддржува скенирање на ID картички и картички со релјеф
  • Разновиден софтвер со апликации за скенирање кон Cloud
  • Компатибилност со Mac и Windows
  • Изборен Wi-Fi уред WU10

Драјвери и софтвер за P-215IILiDE

Категорија

Опис

Тип

 

Скенер кој се снабдува со листови и се напојува преку USB

 

Сензор за скенирање

 

CMOS CIS 1-линиски сензор

 

Оптичка резолуција

 

600dpi

 

Светлосен извор

 

RGB LED

 

Страна на скенирање

 

Предна / задна / двострано

 

Интерфејс

 

Hi speed USB 2.0 и USB 3.0

 

Димензии (ШxДxВ)

 

Затворен фах: 285 (Ш) x 95 (Д) x 40 (В)mm

Отворен фах: 285 (Ш) x 257 (Д) x 174 (В)mm

Тежина

 

Прибл. 1,0kg

 

Потреби за напојување

 

Напојување од USB 2.0 магистрала: 0,5A (1,0A во комбинација со USB кабел за напојување)

Напојување од USB 3.0 магистрала: 0,9A

Изборен AC адаптер DC6V. 0,8A

 

Потрошувачка на енергија

 

Само USB кабел: 2,5W (USB 2.0), 4,5W (USB 3.0)

USB кабел и USB кабел за напојување: 5,0W (USB 2.0), 7,0W (USB 3.0)

Режим на мирување: 1,5W, Исклучено напојување: 0,1W

 

Работни услови

 

10 – 32,5ºC (50 – 90,5ºF), влажност: 25 – 80% RH

 

Усогласеност за заштита на животната средина

 

RoHS и ENERGY STAR

 

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

 

Со USB 3.0: 15 стр./мин. / 30 слики/мин., со USB 2.0: 12 стр./мин. / 14 слики/мин.

 

Боја

 

Со USB 3.0: 10 стр./мин. / 20 слики/мин., со USB 2.0: 10 стр./мин. / 10 слики/мин.

 

Излезна резолуција

 

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

 

Излезен режим

 

Црно-бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст II, 8-битни тонови на сиво: (256 нивоа), 24-битни бои, автоматско откривање на боја

 

Препорачан дневен работен циклус

 

Прибл. 500 скенирања/ден

 

Ширина

 

50,8 – 216mm

 

Должина

 

70 – 356mm

 

Дебелина

 

52 – 128g/m² (0,06 – 0,15mm)

 

Режим за долги документи

 

До 1.000mm

 

Скенирање на картички

 

54 x 86 x 1,4mm (поддршка за скенирање на картички со релјеф)

 

Одвојување на листови

 

Метод со подлога за раздвојување

 

Капацитет на механизам за снабдување со листови

 

20 листови (64g/m²)

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на искосување, 3- димензионална корекција на боја, изоставување на боја (RGB), автоматско откривање на боја, корекција на сенки, подобрување на текст, MultiStream, однапред поставена крива на гама, панел за скенирање, претходно скенирање, ротација на слика, прескокнување на празна страница, избор на скенирана страна на документ, поставување подрачје на скенирање, ориентација на текст, континуирано скенирање, подобрување на рабови, намалување на ефектот Moire, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, израмнување на контраст, нанесување на боја, израмнување на заднина, отсекување на сенки (избор помеѓу вклучено/исклучено), отсекување, вршење соодветни корекции на фотографии, автоматско поставување на резолуција

 

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows XP Pro / XP Home / VISTA / 7 / 8 / 10)

CaptureOnTouch

CaptureOnTouch Lite

Nuance PaperPort

Presto! BizCard читач

Дополнителна компонента: Evernote, SharePoint, Google Docs, SugarSync, Dropbox, OneDrive

EMC Captiva Cloud Runtime Controls

Mac

TWAIN драјвер

CaptureOnTouch

CaptureOnTouch Lite

Presto! PageManager

Presto! BizCard читач

Дополнителна компонента: Evernote, SharePoint, Google Docs, SugarSync, Dropbox

Подлога за раздвојување, валјак за транспорт

Silex C-6600GB сервер за скенирање и печатење (претворање на USB во мрежен приклучок)

Wi-Fi уред WU10 од Canon

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “imageFORMULA P-215II”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

TOP