imageRUNNER 2425

$15,000.00

Идеално решение за мали и средни динамички канцеларии со големи обеми на печатење и скенирање.

imageRUNNER 24254

25 стр./мин.
Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс
WVGA-екран на допир во боја од 7 инчи/17,8 cm
Автоматско двострано печатење
Поврзување преку мрежа, Wi-Fi, USB и QR-кодови
Безбедното активирање на системот и технологија SIEM
Максимален капацитет за хартија од 700 листови

imageRUNNER 2425i4

25 стр./мин.
Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс
WVGA-екран на допир во боја од 7 инчи/17,8 cm
Автоматско двострано печатење и стандарден DADF
Поврзување преку мрежа, Wi-Fi, USB и QR-кодови
Безбедното активирање на системот и технологија SIEM
Максимален капацитет за хартија од 700 листови

 

Опис

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за А3-формати

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање и изборен факс

Процесор

Процесор со две јадра со фреквенција од 1 GHz

Контролен панел

TFT LCD WVGA-екран на допир во боја од 17,8 cm (7 инчи)

Меморија

Стандардно: 2,0 GB RAM

Простор за складирање

Стандардно: 64 GB eMMC (слободен простор: 30 GB)

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)

ДР.
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x3, USB 2.0 (уред) x1

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 330 листови
Максимум: 580 листови (со модул за снабдување на касетата-AK1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

Максимум: 250 листови

Поддржани типови на медиуми

Повеќенаменски фах:
Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за спојување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, пликови

Касета за хартија:
Обична, рециклирана, во боја, однапред издупчена

Поддржани големини на медиуми

Повеќенаменски фах:

Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, пликови [бр. 10(COM 10), Monarch, ISO-C5, DL] Прилагодена/слободна големина: мин. 95,0 x 139,7 mm до 297,0 x 431,8 mm

Касета за хартија:

Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R

Поддржани тежини на медиуми

Повеќенаменски фах: 60 до 157 gsm
Касети за хартија: 64 до 90 gsm
Двострано: 60 до 90 gsm

Потребно време за загревање (со вклучен режим за брзо вклучување)

4 секунди или помалку*

* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека главните функции не станат достапни за користење на екранот на допир.

Од режим на мирување: 10 секунди или помалку

Од моментот на вклучување: 12 секунди или помалку *

Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

Димензии (Ш x Д x В)

iR 2425: 627 x 665 x 516 mm
iR 2425i: 627 x 692 x 616 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

1.065 x 1.285 mm

Тежина

iR 2425i: прибл. 39,2 kg вклучувајќи тонер
iR 2425: прибл. 34,2 kg вклучувајќи тонер

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (ЦРНО-БЕЛО)

До 25 стр./мин. (A4), до 12 стр./мин. (A3), до 11 стр./мин. (A4R)

Потребно време до излегување на првата копија (A4) (ЦРНО-БЕЛО)

Прибл. 7,4 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

600 × 600

Повеќе копии

До 9999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)
Однапред поставено намалување/зголемување: 25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%

Функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим со прекин, книга во две страници, двостран оригинал, подредување, создавање задача, N на 1, оригинали во различни големини, острина, бришење рамка, растојание меѓу страници, копирање документи за идентификација, оригинал со слободна големина, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

Тип

iR 2425: стандарден капак на плочата
iR 2425i: стандарден двостран автоматски механизам за снабдување со документи [2-страно на 2-страно]

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

50 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Плоча: лист, книга

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 52 до 105 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
2-страно скенирање: 52 до 105 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Поддржано е снабдување само со 1 лист при опсег од 37-52 и
105-128 gsm.

Поддржани големини на медиуми

Плоча: макс. големина на скенирање: 297,0 x 432,0 mm

Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R
Прилагодена големина: 139,7 x 148,5 mm до 297,0 x 432,0 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

DADF:
1-страно скенирање: 35/25 (300 dpi, праќање), 25/13 (600 dpi, копирање)
2-страно скенирање: 12/8 (300 dpi, праќање), 8/4 (600 dpi, копирање)

Резолуција на скенирање (dpi)

Копирање: до 600 x 600
Праќање: (Проследување, црно-бело) до 600 x 600, (Преземање, црно-бело) до 600 x 600
(Проследување, во боја) до 300 x 300, (Преземање, во боја) до 300 x 300
Факс: до 600 x 600

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA

Поддржан оперативен систем: Windows® 7/8.1/10
Windows® Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016

Начин на скенирање

Скенирање со проследување, скенирање со преземање, скенирање кон мрежа, скенирање кон мемориски медиум (USB-мемориски уред), скенирање кон мобилни уреди, скенирање кон услуги основани врз Cloud (uniFLOW)

Спецификации на испраќање

Дестинација

Стандардно: е-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB 3.0, FTP WebDAV
Изборно: Super G3-факс

Адресар

LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање (dpi)

Проследување: 100 x 100, 150 x 150, 200 x 100 (стандардно), 200 x 200 (фино), 200 x 400*(супер фино), 300 x 300, 400 x400*(ултра фино), 600 x 600*

Преземање: 75 x 75, 100 x 100, 150 x 150, 200 x 200, 300 x 300, 400 x 400*, 600 x 600*

*Режимот за бои нуди само црно-бела опција

Протокол за комуникација

Датотека: FTP (TCP/IP), SMB (TCP/IP), WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP (праќање), POP3 (примање)

Формат на фајл

Стандардно:TIFF (MMR), JPEG *, PDF (компактно, со можност за пребарување, PDF/A-1b, шифрирано), XPS (компактно, со можност за пребарување), PDF/XPS (потпис на уред), Office Open XML (PowerPoint, Word)
Изборно: PDF (траг и рамномерност), PDF/XPS (кориснички потпис)

*Само една страница

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина,
бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

1

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400 x 400 (ултра фино), 200 x 400 (супер фино), 200 x 200 (фино), 200 x 100 (нормално)

Големина за испраќање/снимање

Испраќање: A3, A4, A4R, A5*2, A5R*2, B4, B5*1, B5R*2
Примање: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R

*1 Испратено како B4
*2 Испратено како A4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Име на испраќачот (TTI), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, TX-резервација, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче

Спецификации за складирање

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет и контрола на пристап

Проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред),
проверка на ID на оддел (најавување со PIN и ID на оддел, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online Express* (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција)

*Не се наплаќа за ова решение, меѓутоа потребно е активирање.

Систем за управување со пристап (контрола на пристап)

Безбедност на документите

Стандардно:
Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print*1)
Безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи)
Безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис од уред, PDF/XPS*2 со кориснички потпис)
Безбедност за испраќање податоци (потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, поддршка за S/MIME)

*1 Потребен е изборниот софтвер uniFLOW Online / uniFLOW
*2 Потребен е изборниот универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник-C1

Мрежна безбедност

TLS, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMPv3, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN), овозможување/оневозможување (мрежни апликации, Remote UI, USB-интерфејс), одделување на G3-факс од LAN, одделување на USB-приклучокот од LAN, скенирање и испраќање – мерки за заштита од вируси при примање е-пораки)

Безбедност на уредот

Заштита на интегритетот на софтверот на повеќефункционалните печатачи, проверка на системот при вклучувањето

Управување со уреди и ревизија

Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија, соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Т.: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

250 V, 50/60 Hz, 10 Amp

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.500 W

Подгот.: п. 22,1 W*1

Мир.: прибл. 1 W*2 /прибл. 2 W*3

*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 ИСКЛУЧЕН режим за заштеда на енергија на безжичниот LAN
*3 ВКЛУЧЕН режим за заштеда на енергија на безжичниот LAN
*2/*3 Режимот на мирување може да не биде достапен во сите случаи поради одредени поставки

Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)* :
iR 2425: 0,31 kWh
iR 2425i: 0,30 kWh

*Според US ENERGY STAR верзија 3.0

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО)

Ниво на моќност на звук (LWA, m)
(1-страно/2-страно)
Активен режим: 6,6* B, kv 0,3* B

Ниво на звучен притисок (LpAm) (референтна вредност)
Положба на стоење до уредот: (1-страно)
Активен режим: 54 dB*

Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296:2017

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

Црн тонер C-EXV 60

Потрошувачка на тонер (проценета потрошувачка при покриеност од 6%)

Црно-бело: 10.200 страници (A4)

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

uniFLOW Online Express*

Не се наплаќа за ова решение, меѓутоа потребно е активирање.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console
eMaintenance
Систем за испорака на содржини

Софтвер за скенирање

ScanGear

Алатки за оптимизација

Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon

Издавање на документи

IW DESKTOP

Опции за залиха на хартија

Модул за снабдување на касетата-AK1

Капацитет за: 250 листови x 1 (80 gsm)
Вид на хартија: обична, рециклирана, во боја, однапред издупчена
Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5, B4, B5 ,B5R
Тежина на хартија: 64 до 90 gsm
Напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 581 x 575 x 92 mm
Тежина: прибл. 5,8 kg

Опции за безбедност

Безбедност на податоците

Слика за најавување-A1

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1
Комплет за печатење PS-CM1

Опции за испраќање

Универзален комплет за испраќање PDF-документи од типот „Trace & Smooth“-A1
Универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник-C1

Печатење баркодови

Комплет за печатење на бар-кодови-D1

Дополнителна опрема за системот

Комплет за интерфејс за контрола на копирање-D1

Дополнителна опрема за факс

Super G3-факс картичка-BE1
Комплет за далечински факс-A1

TOP