PIXMA TS705

Овој компактен и достапен печатач со одлични опции за поврзување ви нуди високи перформанси и лесно ракување за во домот или канцеларијата.

Компактен печатач со опции за поврзување за во домот или канцеларијата

Моќни функции, а мали димензии – најмалиот печатач со една функција и 5 мастила од Canon се одликува со голем капацитет за 350 листови, опции за беспрекорно поврзување и може да печати професионални документи и висококвалитетни фотографии – сето тоа по достапна цена.

Категорија

Опис

Општи спецификации

Функции

Печатете

Спецификации на печатачот

Резолуција на печатење

 

До 48001 x 1200 dpi

 

Технологија за печатење

5 одделни резервоари за мастило (PGBK, BK, C, M, Y)
ChromaLife100 мастила

Брзина на црно-бело печатење

Прибл. 15,0 слики/мин.2

Брзина на печатење во боја

Прибл. 10,0 слики/мин.3

Време до излегување на првата страница (прибл.)

Црно-бело: 8 сек. (кога е активен) 4
Во боја: 10 сек. (кога е активен) 5

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15cm: прибл. 21 секунда6

Печатење без рабови

Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm, 13x13cm, 8,9×8,9cm, 10x10cm)

Печатење на обете страни

Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма – обична хартија)

Директно печатење на дискови

Да

Картриџи и потрошувачка

Стандардни картриџи за мастило

5 одделни резервоари за мастило
PGI-580PGBK (мастило со црн пигмент)
CLI-581BK (црна)
CLI-581C (цијан)
CLI-581M (магента)
CLI-581Y (жолта)

Изборни XL картриџи за мастило

XL резервоари за мастило за голема потрошувачка
PGI-580PGBK XL (мастило со црн пигмент)
CLI-581BK XL (црна)
CLI-581C XL (цијан)
CLI-581M XL (магента)
CLI-581Y XL (жолта)

Изборни XXL картриџи за мастило

XXL резервоари за мастило за голема потрошувачка
PGI-580PGBK XXL (мастило со црн пигмент)
CLI-581BK XXL (црна)
CLI-581C XXL (цијан)
CLI-581M XXL (магента)
CLI-581Y XXL (жолта)

Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

A4 документ во боја7
Мастило со црн пигмент: 200 страници
Мастило со црн пигмент XL: 400 страници
Мастило со црн пигмент XXL: 600 страници
Црна боја: 1478* страници
Црна боја XL: 3998* страници
Црна боја XXL: 8162* страници
Цијан: 257 страници
Цијан XL: 515 страници
Цијан XXL: 822 страници
Магента: 236 страници
Магента XL: 474 страници
Магента XXL: 766 страници
Жолта боја: 257 страници
Жолта боја XL: 512 страници
Жолта боја XXL: 813 страници
* Проценета дополнителна потрошувачка

Потрошувачка на картриџи (печатење фотографии)

Фотографија од 10x15cm8
Мастило со црн пигмент: 1518* фотографии
Мастило со црн пигмент XL: 4310* фотографии
Мастило со црн пигмент XXL: 7060* фотографии
Црна боја: 240* фотографии
Црна боја XL: 538* фотографии
Црна боја XXL: 892* фотографии
Цијан: 85 фотографии
Цијан XL: 173 фотографии
Цијан XXL: 288 фотографии
Магента: 111 фотографии
Магента XL: 231 фотографија
Магента XXL: 379 фотографии
Жолта боја: 101 фотографија
Жолта боја XL: 203 фотографии
Жолта боја XXL: 328 фотографии
* Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

Видови на хартија

Обична хартија
Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon
Pro Platinum (PT-101) од Canon
Plus Glossy II (PP-201) од Canon
Pro Luster (LU-101) од Canon
Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon
“Секојдневна употреба” од Canon (GP-501)
Matte (MP-101) од Canon
Пликови
Друга хартија за фина уметност
Дискови со можност за печатење
Отстранливи фотоналепници (RP-101)
Магнетна фотохартија (MG-101)

Максимален внес на хартија

Заден фах: макс. 20 листови (фото хартија) или макс. 100 листови (обична хартија)
Касета: макс. 250 листови (обична хартија)
Повеќенаменски фах: налепници за нокти со можност за печатење (NL-101)/1 CD, DVD или Blu-Ray диск со можност за печатење

Големини на хартија

Заден фах: A4, A5, B5, LTR, LGL, 4″x6″, 5″x7″, 7″x10″, 8″x10″,
Пликови(DL, COM10), квадрат (5″ x 5″, 4″x4″,89×89 mm), големина на картичка(91 x 55 mm)
[Прилагодена големина] ширина: 55mm – 215,9mm, должина 89mm – 676mm

Касета: A4, A5, B5, LTR
[Прилагодена големина] ширина: 148,0 mm – 215,9mm, должина 210mm – 297mm

Тежина на хартија

Заден фах: обична хартија: 64 – 105 g/m²
Фото-хартија од Canon: до 300 g/m²

Касета: обична хартија: 64 – 105 g/m²

Интерфејс

Тип и големина на екран

LCD екран со целосни точки

Јазици на екран

Можност за избор на 32 јазици: јапонски/англиски(mm и инчи)/германски/француски/италијански/шпански/холандски/португалски/норвешки/шведски/дански/фински/руски/чешки/унгарски/полски/словенечки/турски/грчки/едноставен кинески/традиционален кинески/корејски/индонезиски/словачки/естонски/латвиски/
Литвански/Украински/Романски/
бугарски/хрватски/виетнамски

Тип на интерфејс – PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)
Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)
Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n/a
Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Тип на интерфејс – друго

Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
Easy-PhotoPrint Editor
Апликација Message In Print
Апликација Nail Sticker Creator
PIXMA Cloud Link
Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
Apple AirPrint
Wireless Direct
Режим на пристапна точка
LAN/WLAN PictBridge
Mopria (Android)

Софтвер

Поддржани оперативни системи

Chrome OS

Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1

Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.

Драјверот за печатачот и IJ Network Device Setup Utility се достапни за следните оперативни системи.
Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016

OS X 10.10.5 – OS X 10.11, macOS 10.12 – macOS 10.14

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS, Android, Windows 10 Mobile

Минимални системски предуслови

 

Windows: 2,0 GB или повеќе
Mac: 1,0 GB или повеќе
Забелешка: за инсталација на испорачаниот софтвер. Потребната количина на слободен простор во тврдиот диск.
Екран: 1024 x 768 XGA

 

Вклучен софтвер

 

Драјвер за печатач
IJ Printer Assistant Tool
Easy-PhotoPrint Editor (преземете)

 

Физички карактеристики

Тежина

прибл. 5,4 kg

Димензии (Ш x Д x В)

Прибл. 372 x 365 x 158 mm

Ниво на акустичен шум

прибл. 50,5 dB(A)9

Работна температура

5-35°C

Работна влажност

10-90%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240 V, 50/60 Hz

Потрошувачка на енергија

 

Исклучено: прибл. 0,3W
Режим на подготвеност (поврзување со PC преку USB): Прибл. 0,9W
Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,6 W
Време за премин во режим на подготвеност: 10 минути 57 секунди

Печатење: прибл. 23 W 10

Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)

0,14 kWh11

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Amazon, Echo, Echo Plus, Echo Dot, Echo Spot, Echo Show, Amazon Tap, Alexa и сите други поврзани лого ознаки и подвижни знаци се заштитни знаци на компанијата Amazon.com, Inc. или нејзините подружници.

Во моментот, поддршката за Alexa е достапна на Amazon Alexa Skill Store и тоа само на англиски/француски/германски/јапонски јазик.

Во моментот, поддршката за Alexa не е достапна на други јазици. Ве молиме проверете ја однапред достапноста на Amazon Alexa Skill за вашиот јазик.

За користење на Alexa е потребно поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач.

Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани.

 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 5. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 6. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 7. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 8. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 9. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
 10. Печатење: при копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.
 11. Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): вредноста на TEC е пресметана под претпоставка дека на уредот постојано ќе се избира помеѓу режим на работа, режим на мирување и исклучување на напојувањето во период од 5 дена и дека уредот ќе биде или во режим на мирување или напојувањето ќе му биде исклучено во последните 2 дена од таа недела. Компанијата Canon сама ја пресметува вредноста на TEC на овој производ со помош на процедура за мерење на TEC усвоена во меѓународната програма ENERGY STAR.
TOP