PIXMA G3411

Компактен сè-во-едно уред со Wi-Fi што се дополнува со мастило за голема потрошувачка, за економично домашно или деловно печатење од паметни уреди и од услугата Cloud.

Компактно и поврзано печатење, копирање и скенирање со голем обем

Овој сигурен повеќефункционален уред со Wi-Fi за домашна или канцелариска употреба нуди значителни заштеди со ненадминат обем на работа и мали трошоци за печатење на висококвалитетни документи и живописни фотографии, како и едноставно поврзување со паметен уред и со услугата Cloud.

 

Драјвери и софтвер за G3411

Категорија

Опис

Општи спецификации

Функции

Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

Спецификации на печатачот

Резолуција на печатење

 

До 48001 x 1200 dpi

 

Технологија за печатење

 

2 FINE картриџи (црн и во боја)
Печатач со резервоари за мастило што се дополнуваат

 

Брзина на црно-бело печатење

 

Прибл. 8,8 слики/мин.2

 

Брзина на печатење во боја

 

Прибл. 5,0 слики/мин.3

 

Брзо печатење на фотографии

 

Без рабови 10x15cm: прибл. 60 секунди4

 

Печатење без рабови

 

Да (A4, писмо, 20x25cm, 13x18cm, 13x13cm, 10x15cm)

 

Картриџи и потрошувачка

Стандардни картриџи за мастило

 

GI-490 <PGBK>
GI-490 <C>
GI-490 <M>
GI-490 <Y>

 

Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

 

Печатење A4-документи во боја5
Црна боја: 6000 страници*
Бои: 7000 страници*
* Проценета дополнителна потрошувачка

 

Потрошувачка на картриџи (печатење фотографии)

 

Печатење фотографии во боја од 10x15cm6
Во боја: 2000 фотографии*
* Проценета дополнителна потрошувачка

 

Поддршка за хартија

Видови на хартија

 

Обична хартија
Хартија за висока резолуција (HR-101N)
Фотохартија Plus Glossy II (PP-201)
Фото-хартија Pro Luster (LU-101)
Фото-хартија плус полусјајна (SG-201)
Сјајна фотохартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
Матирана фото-хартија (MP-101)
Плик

 

Максимален внес на хартија

 

Заден фах: макс. 100 листови (обична хартија)

 

Големини на хартија

 

A4, A5, B5, 10x15cm, 13x18cm, 20x25cm, пликови (DL, COM10), писма, правни

 

Тежина на хартија

 

Обична хартија: 64 – 105 г/м²
Фото-хартија од Canon: до 275 g/m²

 

Спецификации на скенерот

Тип на скенер

 

CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи

 

Резолуција на скенер (оптичка)

 

600 x 1200 dpi7

 

Брзина на скенирање на A4

 

Прибл. прибл. 19 сек.8

 

Длабочина на скенирање (влез / излез)

 

Во боја: 48 бита / 24 бита
Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

 

Максимална големина на документ

 

216 x 297 mm

 

Спецификации на копирот

Брзина на копирање

 

sFCOT: прибл. 24 сек.9
sESAT: прибл. 3,5 слики/мин.10

 

Повеќекратно копирање

 

20 копии (макс.)

 

Функции за копирање

 

Копирање на документи (обична хартија)

 

Зумирање на копија

 

Вклопување на цела страница

 

Интерфејс

Тип и големина на екран

 

LCD (црно-бел екран од 1,2 инчи)

 

Тип на интерфејс – PC / Mac

 

Hi-Speed USB (приклучок B)
Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка

 

Тип на интерфејс – друго

 

PIXMA Cloud Link (од паметен телефон или таблет-уред)
Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
Mopria (Android)
Режим на пристапна точка

 

Софтвер

Поддржани оперативни системи

 

Chrome OS
Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1
Потребен е .NET Framework 4.5.2 или 4.6

 

Поддржани системи за мобилни уреди

 

iOS, Android, Windows 10 Mobile

 

Минимални системски предуслови

 

Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8
Екран: 1024 x 768 XGA

 

Вклучен софтвер

 

MP Driver со Scanning Utility
My Image Garden со печатење од Full HD видеозаписи11
Брзо мени
Easy-WebPrint EX (преземете)12

 

Физички карактеристики

Тежина

 

прибл. 6,3kg

 

Димензии (Ш x Д x В)

 

прибл. 445 x 330 x 163 mm

 

Ниво на акустичен шум

 

прибл. 53,5 dB(A)13

 

Работна температура

 

5-35°C

 

Работна влажност

 

10-90%RH (без кондензација)

 

Извор на напојување со енергија

 

AC 100-240 V, 50/60 Hz

 

Потрошувачка на енергија

 

Исклучено: прибл. 0,2 W
Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку Wi-Fi): прибл. 1,2W (исклучена лампа за скенирање)
Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,2W (исклучена лампа за скенирање)
Време за премин во режим на подготвеност: 10 минути 50 секунди
Копирање: прибл. 11 W14

 

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 6. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 7. Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, максималната големина на скенирањето е ограничена.
 8. Брзината на скенирање документи во боја се мери според ISO/IEC 24735 анекс C табела за тестирање A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот.
 9. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.
 10. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.
 11. Софтверот за печатењето од Full HD видеозаписи е достапен за MOV и MP4 видео датотеки снимени со одредени дигитални фотоапарати и видеокамери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видеозаписот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).
 12. За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов
 13. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
 14. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.

Критики

Нема критики сеуште.

Бидете први кои ќе разгледате “PIXMA G3411”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

TOP